Eşya Hacim Hesaplama Aracı

Evden Eve Nakliyat Hacim Hesaplama nasıl yapılır? Eski zaman günümüzdeki kadar ihtiyaç olmasa da küreselleşen dünyamızda iş veya evlilik sebebiyle taşınmalar ve bilhassa global taşınmalar eski dönemlere göre çok daha fazla olmaktadır. Bu süreçte bir yerden bir yere taşınırken karşımıza hep aynı sorular çıkar “Kaç m³ eşyam var?”, “Araç içinde ne kadar yer kaplar?” vb. Bunu siz düşünmeseniz bile nakliye firması size soracaktır. Şehirler arası Evden Eve Nakliyat Hacim Hesaplama Normal şartlarda hacim hesabı kolaydır En x Boy x Yükseklik ve hacmimiz ortaya çıkar. Fakat konu ev eşyası olduğunda hacim hesaplamak biraz farklıdır. Çünkü ev eşyalarının birçoğu orantısız ölçülere sahiptir. En kolayı bir oturma grubu oturum yüksekliği ile sırt yüksekliği farklıdır. Bu durumda hangisini ölçü olarak alacağımızı bilemeyebiliriz. Veya bir yatak odası de monte olduğu zaman kaplayacağı alan çok daha az olacak, dolabımızın dıştan dışa ölçüsünü alarak hacim hesabı yapmak bizi yanıltacaktır. İşte bunun gibi durumlar söz konusu olduğu için ev eşyasının hacmini çıkartmak biraz zahmetlidir.

Şehirlerarası evden eve nakliyat

Peki, evimizde ne kadar hacimde eşya var bunu nasıl hesaplarız? Evimizdeki global standartlardaki bütün eşyaların hacimleri ortalama olarak bellidir. Bu hacimlerle hesaplama yaptığımızda evimizde kaç m³ eşya var ortalama araç içinde ne kadar yer kaplar olarak çıkartabiliriz. Öncelikle salonumuzdaki eşyalardan başlayalım.

1.Salon Eşyaları

Koltuk takımı: Koltuk takımları veya köşe takımı ortalama 4-6 m³ arasında yer kaplar. Duvar Ünitesi: Genellikle de monte olabildikleri için az hacimde yer tutarlar. Ortalama 0,2-0,8 m³.Sehpa: Sehpalar de monte olabiliyorsa ortalama 0,1 m³, olmuyorsa 0,5 m³.Masa ve sandalyeler: Yemek masası 1-1,25 m³, sandalyeler adet başına 0,2 – 0,3 m³.Gümüşlük, büfe vb.: Bu ürünler adet başına ortalama 1,5-2,5 m³ yer kaplarlar. Diğer: Salonumuzda bunlar dışında şayet büyük eşya yok ise TV – elektronik eşyalar – halı – saksı – kitap vb ürünler için toplam ortalama 1 m3 yer kaplar gibi düşünmek doğru olacaktır.

2.Yatak Odası

Yatak odası Mobilyaları: Gardırop, yatak, komodinler ve şifonyerden oluşan de monte olabilen yatak odaları ortalama 2-4 m³Baza-Yatak: Eğer bazdanız varsa yatak takımımızın içinde 1 m³ ve yatak 1 m³ yer kaplar gibi düşünmek doğru olacaktır. Kişisel Eşya-Giysi: Kıyafetlerimiz ortalama 1,2 m³ yer tutar.

3.Çocuk Odası

Genç odası mobilyaları: Ortalama 2-3 m³ Bebek odası mobilyaları: 1,5-3 m³ Baza ve yatak: Her biri için 0,5 m³

 

4.Mutfak Eşyaları

Buzdolabı: Buzdolabı ebatları genelde standarttır 1-1,25 m³

Bulaşık Makinası: Ortalama 0,5-0,6 m³

Fırın: Büyük ve küçüklüğüne göre 0,3-0,6 m³

Mutfak gereçleri: Blender-tost makinesi-fritöz gibi eşyaları için adet başına ort 0,1 m³

Tabak- Çatal- Kaşık: Koli ambalajım yapılacak olan bu eşyalarımız ortalama 10-15 koli arası olmaktadır buda aşağı yukarı.1,5-2 m³ tür

5.Banyo Eşyaları

Çamaşır makinesi: Çamaşır makinesi ve kurutma makinesi ortalama 0,5-0,6 m3 yer kaplar

Diğer Eşyalarımız:

Klima: 0,4-06 m3

Portmanto: 1-1,25 m3

Merdiven: 0,2-0,4 m3

Bisiklet: 0,2-0,4 m2

Bebek arabası: 0,3-0,5 m3

Elektrik Süpürgesi: 0,3-04 m3

Koli: 0,1-0,15 m3

Yukarıdaki hacim oranlarına bakarak evimizde ortalama ne kadar eşya var hesaplayabilir buna göre daha bilinçli olarak bir fiyat araştırması yapabilir ve eşyalarımızın naklini sağlayabiliriz.

Evden Eve Nakliyat

Şehirlerarası evden eve nakliyat

Parça eşya taşıma